Over

Tuinieren, schrijven, lezen en schilderen, dat zijn zowat de zaken die ik graag doe in mijn vrije tijd. Vaak nemen ze het van elkaar over, afhankelijk van de tijd van het jaar, de ruimte in mijn hoofd, de ruimte in ons huis. Maar soit, ik ben aan het uitweiden. En ja, even gewoon terzijde, ik heb een fantastische vriendin die me laat doen, drie eigen kinderen en twee pluskinderen, en een tuin natuurlijk, of wat had je anders gedacht. Van opleiding ben ik bio-ingenieur, maar dat is lang geleden en in die tijd, ging het nog over optimaal bemesten, over ….

Schrijven, lezen en tuinieren dus. Niet belerend, want alles is al gezegd of geschreven, en google is onze grootste bondgenoot.

Schrijven over het tuinieren, dat is het, vanuit een persoonlijke beleving, over alledaagse en minder alledaagse dingen, zonder scrupules, soms met humor, soms vanuit een zekere sérieux, maar steeds met een korrel zout.

Ik heb echter ook een probleem, als je het al als een probleem kan omschrijven. Als ik me in iets vastbijt, laat ik het niet meer los, dan wens ik er alles over te weten, dan zeggen mijn huisgenoten : “hij is weer bezig”, hij kan niet loslaten. Mijn zoektocht eindigt dan steeds in zeer gedetailleerde en weinig vulgariserende wetenschappelijke artikels en doctoraalstudies. En vaak denk ik dan : hier moet ik iets over schrijven, hiervan vind ik dat de mede tuiniers iets over moeten weten.

Maar ja, hoe begin je daaraan? Deze blog doet dus ook een poging om informatie te verschaffen over wat mij en hopelijk ook jou bezighoudt. Gewoon omdat ik het leuk vind om te delen, gewoon omdat ik leergierig ben, omdat ik graag schrijf, lees, schilder en tuinier.

De bedoeling van deze blog is dus veelvoudig. Mijn voornaamste intentie is om discussies en reflectie op gang te brengen. Ik ga er zeker niet vanuit dat mijn standpunt, als ik al een standpunt inneem, het juiste is. Vaak weet ik het gewoon niet en tracht ik wat duiding te brengen, maar ben ik verloren in het bos van meningen. Dus jouw mening is van belang, al was het maar om ons / mij wat bij te leren, een ander perspectief te bieden.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, en anders laat je het maar weten. Want ja, ik vind het extreem belangrijk dat je je eigen mening geeft en vormt.

Ik moet het toegeven, deze blog is eigenlijk toch wel een beetje een reactie op andere blogs die weinig duiding geven, en ik wil het anders doen. Heb je hier iets aan, des te beter, zo niet, dan zijn er genoeg andere forums waarop je je gading vind. Even goede vrienden. En laat je vooral niet ontmoedigen.

Groet,

Groennegendusst!