Het jaar van de tuinier

Als je eens een luchtig en grappig boekje wil lezen dat continu een zachte glimlach op je gelaat tovert, dan is “Het jaar van de tuinier” een goede aanrader. Het boekje is geschreven in de vroege jaren 1900, maar oh zo actueel. Het is grappig en tegelijkertijd serieus. En het is vooral herkenbaar voor al wie met tuinieren bezig is, en het is kort, geen 100’den bladzijden met belerende intenties, maar een met humor geschreven stukje literatuur.

Karel Capec, ja dat is de auteur, slaagt erin om ons te begeesteren, hij doet wat weinigen kunnen. Capec beschrijft maand per maand wat de tuinier zoal bezighoudt. Hij neemt ons mee in de dagdagelijkse beslommeringen en vreugdes van het tuinieren op zich, dit alles met veel humor doorspekt. Ondanks het feit dat zijn unieke werk geschreven is in een tijd waarop het tuinieren hopelijk op een andere wijze werd beoefend als vandaag, slaagt hij er toch in om ons een grappige glimlach te ontlokken. Vaak denk je, van ja, dat herken ik, en ja, zoveel is onze manier van tuinieren niet veranderd. Het is zo een boekje dat je bij het slapen gaan nog even ter hand neemt. Dat je toestaat om op een vredige manier de slaap te vatten.

Soit, ik ga hier niet teveel woorden verspillen om iets aan te prijzen dat de moeite waard is. Gewoon lezen zou ik zo zeggen. En indien het je niet bevalt, wat kan het kwaad. Die glimlach kunnen ze je niet meer afnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s