Het grote tuinonderzoek

Over onze gezamenlijke tuinen in Vlaanderen en Nederland is weinig bekend. De laatste jaren zijn de onderzoeken op één hand te tellen. Waarom eigenlijk? Al onze tuinen samen zijn nochtans een niet te verwaarlozen stukje natuur.

Wist je bijvoorbeeld dat in Vlaanderen 8% van de totale oppervlakte uit privé tuinen bestaat, nagenoeg even groot als al onze bossen samen (goed voor 11%). Wist je dat in Nederland de privé tuinen allen samen een oppervlakte van 56.000 Hectare bestrijken. Dat in de UK de tuinen goed zijn voor 4500 km² land. Dat in de UK 16% van alle tuinen een vijver heeft, goed voor een totale wateroppervlakte van 450 hectare. Dat 54% van die tuinen 1 of meerdere bomen telt hoger dan 3 meter en dat we in totaal spreken van meer dan 28 miljoen bomen in privé tuinen in de UK. Cijfers die we niet hebben voor België of Vlaanderen.

Daarom deze tuinbevraging. Om een bescheiden zicht te krijgen op onze tuinen en dit te delen voor al wie hierin interesse heeft.

Het zou dus super zijn als je deze vragenlijst zoveel mogelijk deelt. Als je iedereen aanspoort om deze in te vullen, krijgen we een mooi zicht op ons gezamenlijk tuincomplex.

Door op onderstaande link te klikken kom je bij de vragenlijst. De resultaten zullen op diverse fora worden gedeeld en details zullen ook hier te bekijken zijn.

Vragenlijst

https://goo.gl/forms/t6t8UGdWsGxx3eKY2

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Avdv schreef:

    Goed ide zal eens rond horen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s